Veronica Kronholm
K5

K5

*

K5 hade boksläpp 18 november 2022 och ges ut via Visto förlag. Målgruppen är unga vuxna men boken passar de flesta åldrar.

Boken finns att beställa hem via de flesta nätbokhandlar, via förlaget, i hyllan hos en del återförsäljare samt från Fantastikbokklubbens hemsida.

Som e-bok finns K5 på de flesta plattformar så som Storytel, Bookbeat, Nextory och Mobifo.

*

Beställ ett signerat exemplar av författaren via info@veronicakronholm.se
Kostnad 199 kr inkl. frakt

*

Bokens baksidetext:

”Hon igen”, viskade Jakob med raspig röst.  

”Ja, jag igen. Jag vet att detta låter underligt men den här manicken kommer att göra herrn kry igen.” Jag tog ut den genomskinliga öronsnäckan ur mitt öra och satte den i hans. 

”Djävulstyg!” 

”Jag svär att det inte är djävulens verk. Var snäll och lugna sig herrn.”  

Hans kropp ryckte till. Jag visste inte om det var på grund av själva läkningen eller om det var av chock. Sedan såg jag hur färgen i hans ansikte sakta återgick till den normala och huden runt jacket i pannan slöts. Han stirrade på mig med öppen mun. 

”Är fröken en ängel?” 

Prisma lever på 3000-talet i K5 – en av tio kolonier djupt ner i jordens mantel, där hon arbetar på resebyrån Tidsresor och tar turister på semester i olika århundraden. Det är så hon möter gentlemannen Jakob år 1860 och blir blixtförälskad. Men deras möte sätter något i rullning som istället riskerar att resultera i kolonisamhällets – och därmed hela mänsklighetens, undergång.

*

Recensioner

En bok som med full fart tar en med på en häftig resa. Jag älskar verkligen idén med tidsresorna! Och visst var jag lite orolig var man ju över hur verklighetstroget det skulle kännas, men hörni! Det var helt i onödan! Det känns självklart och trovärdigt rakt igenom. Det är fartfyllt, spännande och det är förbjuden kärlek över tidsåldrarna. En konstig kombination kan man kanske tycka vid en första anblick med så solklart när man läser. Och twisten sen då?!! Omg! Totalt oförutsägbart! Så gillar du tidsresor, förbjuden kärlek och action, med ett språk som är målande och får en att se filmen framför dig när du läser? Ja då är det här en bok även för dig!

Lisa-Marie Andersson, @bokdaling ambassadör för Seraf förlag 2023

*

Alla som vet något om tidsresor i böcker och på film vet att det finns en regel som aldrig får brytas: Gör aldrig något som kan påverka framtiden när du reser i det förflutna. Om du gör det kan hela din värld raseras. En som definitivt känner till den regeln är Prisma, guide på Tidsresor och en av den miljon människor som år 3007 bor i den underjordiska kolonin K5 under det som en gång var Skåne. Jordytan i sig är obebolig, så resor till det förflutna är enda sättet att lämna underjorden och få andas frisk luft. Trots att hon vet hur förbjudet det är förälskar sig Prisma i 1800-talsmannen Jakob och inleder en relation med honom. För detta straffas hon hårt, men till sin förvåning kommer hon att upptäcka att hennes brott kan vara den enda nyckeln till mänsklighetens överlevnad. Allt är nämligen inte alls som det ser ut att vara i hennes så välordnade, fredliga och trygga 3007.
Det har skrivits många romaner om framtida tidsresor och jag måste säga att @veronica.kronholm i med debutbok ”K5” skrivit en av de bästa i den genren. Trots att den är mindre än 300 sidor lång (vilket är det enda jag är lite kritisk mot) lär vi känna en komplex och trovärdig framtidsvärld och ett högst levande och varierat persongalleri. Det är äventyr nästan hela vägen från den första sidan till den sista, och tack vare temat finns det utrymme såväl för riskfyllda Atlantresor och en rolig flykt från ett sjukhus som för livsfarlig närkamp med mordiska lantbruksmaskiner i den avlägsna framtiden. Det här var verkligt roande läsning!

Mikael Härdig, @mhardig

*

Vilken härlig bok du skrivit! Läste ut den ganska snabbt när jag väl kom igång. Det var driv och fart i berättelsen hela vägen, spännande världar att upptäcka och ett par överraskningar. Hoppas det kommer fler böcker från dig längre fram!

Linnea Lindström, @linnea_lindstrom

*